TeiniMINNOtalkoissa kehitetään pedagogista innovaatiomallia

Elainherrat-tausta.jpg

Valmistuessaan ammattiin nuori opiskelija on vaiheessa, jossa tulisi löytää oma polku joko työelämään tai jatko-opintoihin. Aina polkua ei löydy ja siirtymä voi venyä pitkäksikin. Teinimininnotalkoot –hankkeessa kehitetään monialaista ja moniasteista toimintamallia, jolla sujuvoitetaan toisen asteen opiskelijoiden siirtymiä työelämään tai korkea-asteen opintoihin. Siten vaikutetaan muun muassa nuoriso- ja koulutustakuun toteutumiseen.

Teiniminnotalkoot-hanke järjestää vuoden 2017 aikana kaksi pilottiturnausta, jossa eri asteiset oppilaitokset (Metropolia ammattikorkeakoulu ja Omnian ammattiopisto) yhteisissä monialaisissa opiskelijatiimeissä kehittävät innovaatioita yrityksille. Tässä pedagogisesti fasilitoidussa innovaatioturnauksessa mitellään tiimin opiskelijajäsenten innovaatiokyvykkyyden kehittymisestä sekä parhaasta ratkaisusta innovaatiohaasteen antaneelle yritykselle.

Teiniminnotalkoot-malli on uudenlainen tapa oppia ja opettaa. Se toimii yhteistyössä työelämän kanssa ja sekoittaa rohkeasti eri alojen osaamista sekä eri asteista koulutusta keskenään. Päämääränä on opiskelijoiden innovaatiokompetenssien kehittyminen. Kompetensseja vahvistamalla ammatti tai jatko-opintopaikka omalta alalta voi löytyä valmistumisen jälkeen paremmin. Se voi löytyä myös alojen rajapinnoilta, kenties ammatista jota ei vielä edes ole olemassa. Prosessiin osallistuneet yritykset taas saavat uusia innovatiivisia ratkaisuja omaan toimintaansa antamalla oman haasteensa opiskelijatiimille ratkottavaksi. TeiniMINNOssa yritykset, oppilaitokset ja opiskelijat kohtaavat.

Teiniminnotalkoot-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR. Siihen osallistuu yhteensä 160 opiskelijaa vuoden 2017 aikana. Lisäksi hankkeeseen osallistuu useita eri alojen lehtoreita fasilitoiden opiskelijatiimejä ja kehittäen opettajayhteistyössä TeiniMINNOpedagogiikkaa. Hankkeen yhteydessä tehdään tutkimusta, jonka lopputuloksena julkaistaan Teiniminnotalkoot-malli vuonna 2018. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulu, Omnian ammattiopisto sekä Futuretournaments Oy. TeiniMINNO-kehittämisen taustalla ovat Metropolian MINNO®-konsepti, Futuretournaments Oy:n kehittämä Innovaatioturnaus ®-konsepti sekä Omnian pedagogisten innovaatioiden kokemukset.

”Kun artesaani kohtaa toimintaterapeutin,
kulttuurituottaja datanomin tai laborantti muotoilijan:
syntyy jotain aivan uutta ja uniikkia ajattelua.”

Hankkeen verkkosivut: www.metropolia.fi/teiniminno

Metropolia_RGB_A.jpg OMNIA-RGB.png FutureTournaments-logo.png TeiniMINNO.png EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb.png  VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.png ELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB-3.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Tuottaja

Kommentit

  • Mikko Järvilehto Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa: https://www.facebook.com/events/177542512432086/ – 18.9.2013
  • Mikko Järvilehto Katso kilpailun tulokset livenä Scoreosta: Batch A http://scoreo.futuretournaments.com/welcome/game/view/cjy6s/akckih Batch B... – 22.8.2013
  • Mikko Järvilehto Kurssin sisältö täsmentyy tänään! – 7.6.2013
  • Tom Laine Mikko, exactly, some interesting new twists and turns under development.... – 4.6.2013
  • Mikko Järvilehto Somepitching number five is going to be spectacular! – 4.6.2013

Kilpailukalenteri

<< Tou 2018 >>
mtktpls
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3